Bemary grzewcze – niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym

Gastronomia to branża, w której od zawsze panuje spora konkurencja. Aby przykuć uwagę klientów, a potem spełnić ich oczekiwania, nie wystarczy ładny wystrój pomieszczenia czy ciekawe menu. Trzeba zadbać przede wszystkim o to, by posiłki były świeże, smaczne oraz by miały właściwą temperaturę. W tym celu trzeba zaopatrzyć kuchnię w specjalne bemary.

Jak osiągnąć sukces w branży gastronomicznej?

Rozpoczynając przygodę z własnym lokalem gastronomicznym, trzeba zdawać sobie sprawę z panującej na rynku konkurencji. Aby osiągnąć sukces, należy zadbać o każdy detal – pomysł na lokal to dopiero początek.
Ważne jest pierwsze wrażenie: przykuwający uwagę szyld, estetyczne wnętrze, inspirujące menu, sposób podania dań. Kluczowa jednak od lat pozostaje jakość posiłku. Jeśli ten będzie nieświeży lub zimny klient z pewnością wyjdzie z lokalu niezadowolony. Dlatego otwierając czy to bar, czy restaurację, należy zadbać o właściwe wyposażenie zaplecza.

Do czego służą bemary grzewcze?

W żadnym lokalu gastronomicznym – czy chodzi o niewielki bar, czy restaurację – nie może zabraknąć bemarów grzewczych. To specjalne urządzenia, które pozwalają utrzymać właściwą temperaturę wcześniej przygotowanych dań. Stosuje się je w stołówkach czy barach szybkiej obsługi, ale także w restauracjach.
Bemary grzewcze przypominają stalowe naczynia o podwójnych ściankach. Utrzymanie ciepła posiłku odbywa się albo za pomocą rozgrzanej pary wodnej (tak działały tradycyjne bemary, których francuska nazwa to bain-marie – kąpiel wodna), albo przy użyciu wbudowanych termostatów.

Gdzie szukać profesjonalnych bemarów grzewczych do lokalu gastronomicznego?

Profesjonalnych urządzeń na zaplecze lokalu gastronomicznego, najlepiej szukać w dobrze wyposażonych hurtowniach. Te specjalizują się w tego rodzaju sprzęcie, oferując największy wybór i starannie dobrany asortyment. Obecnie działają już nie tylko stacjonarnie, ale także w internecie.
W hurtowniach gastronomicznych dostępne są bemary grzewcze różnego rodzaju, od nastawnych (idealnych do dużej restauracji, hotelu czy stołówki), przez bemary jezdne (hotele, catering), po praktyczne bemary wolnostojące, najczęściej wykorzystywane w barach i restauracjach, bez względu na ich rozmiar.

Bemary grzewcze dostępne są w ofercie Gastrosilesia.pl